Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.12.2005, Karel Polívka, článek
Jednotlivé počítače jsme si podrobně rozebrali a nyní už nezbývá nic jiného, než soupis kladů a záporů. Co se konečného vyhlášení týče, bylo stanoveno několik požadavků a na základě nich posléze vybrány počítače, které je nejlépe splňovaly.
azz | 15.1.200612:58
Tohle je otázka pro všechny kdo vlastní sestavy od FOXe. Na svých stránkách uvádějí jejich převratnou technologii FOX OVERCOOLING, která spočívá ve vyměnění ­"továrních­" chladičů za chladiče firmy Arctic cooler. Je to vidět i na tomhle počítači, kde boxovaný chladič vyměnily za arctic cooler 64. PTÁM SE, MÁTE HO TAM TAKY????
Protože u mě se asi neobtěžovali ho vyměnit a mám tam normální boxovanej od AMD.
Odpovědět0  0
Konvalina | 17.1.20069:36
Vážený pane. FOX na svých stránkách opravdu nabízí technologii FOX OVERCOOLING. Tuto technologii standardně používáme u výkonných sestav, kde nestačí ­(podle našeho názoru­) ventilátor boxovaný k procesoru a měníme chladič automaticky. S většinou zákazníků naši obchodníci řeší i systém chlazení a odhlučnění a snaží se jim nabídnout optimální řešení, tedy i nadstandarní chlazení. V případě některých méně výkonných procesorů ­(např. Sempron­)v méně výkonných sestavách ale boxovaný chladič stačí. V případě přání zákazníka ale provedeme úpravy podle jeho přání včetně výměny chladiče i v tomto případě. Takže nerozumím vašemu příspěvku, nechápu, proč jste nekontaktoval nikoho z naší firmy a hlavně pokud vystupujete anonymně, těžko můžeme zjistit, jaký máte počítač resp. procesor. Naší snahou je vyrábět optimálně vyladěné počítače, myslím, že jsme to už dokázali v mnoha testech a hlavně prodejem stovek počítačů. Na vaši otázku ­"MÁTE HO TAM TAKY ? ­" můžu s klidným svědomím odpovědět, že OPTIMÁLNÍ ventilátor v počítači mají všichni :­-­)
Odpovědět0  0
Karásek | 17.1.200617:31
Vážený pane Konvalino, neberte si předchozí příspěvek jako útok na Vaši firmu, ale pouze mě zaráží, že na procesoru Athlon 64 3200+ použijete AC 64 ­(já mám od Vás Athlon 64 3000+ s boxovanou verzí a musím podotknout že počítač je také díky tomu celkem hlučný­). Důvod proč jsem Vás nekontaktoval je jednoduchý, chtěl jsem si ověřit zda chladiče standartně dodáváte i do podobných sestav jako je ta testovaná, nebo zda jste chtěli podat co nejpřesvědčivější výkon v testu ­(Kdo by nechtěl, že?­).
Odpovědět0  0
Konvalina | 17.1.200618:24
Vážený pane Karásku, našel jsem si Váš počítač v systému a zjistil, že máte opravdu A64 3000+ s původním chladičem. U procesorů AMD Athlon64 se ventilátory mění automaticky a proto máte na lepší větrák nárok, i když to nikde nedeklarujeme, je to naše služba zákazníkům a vás jsme o tuto výhodu zcela jistě připravili. Počítač byl fakturován 28.12. a tak zřejmě došlo ke konci roku k tomu, že vás nikdo nekontaktoval a nenabídl náhradní řešení, ale to není omluva. Udělali jsme chybu,kterou samozřejmě napravíme. Omlouvám se a velmi rychle chybu napravíme.
Odpovědět0  0
LAMA :) | 29.12.200521:05
Zdravim, zkoumal autor tedy vsechny konfiguratory vsech zapujcenych PC? Pokud ano, tak predpokladam, ze mu take neutekl obdobny nedostatek u ­"lisaku­" ­- kdy take jednu komponentu ­- FDD mechinika se cteckou nebylo mozne do sestavy zahrnout. Take zde byl rozdil v cene mezi testovanou a tou samou sestavou v konfiguratoru ­(viz. nasledujici prispevek ­(ktery zustal bez odezvy­)­) o kterem se nikde nepise.

cena v clanku vs. cena v konfiguratoru FOX | od: LAMA :­]
Zdravim, mel bych dotaz k rozdilu cen ve Vasem clanku a v konfiguratoru na webu FOX PC, kde po zadani uvedene sestavy vzchazi cena bez DPH vyssi o cca 800 Kc ­[ 25 712 Kc vs. 24.939 Kc; s DPH tedy o cca 900 Kc­] a to jeste ve verzi FDD mechaniky bez ctecky pametovych karet ­[ta se v konfiguratoru ani pridat neda­], ktera je o dalsich 450 Kc bez DPH drazsi ­[vcetne DPH cca 530 Kc; cenik FOX PC­]. Vcetne DPH mi tak vychazi celkovy rozdil skoro 1500 Kc. Vzhledem k odhadovanemu rozmezi par dnu se mi nezda, ze by uvedenz rozdil byl zpusoben zvysenim nakupnich cen, koneckoncu ani Vase Cenove zpravodajstvi nesvedci v tento prospech. Diky
Odpovědět0  0
Petr Sýkora | 26.12.20057:57
Nevím jak autor prováděl grafické testy, ale výsledky jsou podle mě víc než podezřelé. FOX Cult ­- X1 je ve spoustě testů před sestavami s mnohem lepšími grafickými kartami atd. atd. buď je chyba na straně dodavatelů PC sestav ­(nevyladěnost­), nebo je chyba někde jinde. Zaráží mě, že tyto výsledkové nesrovnalosti nejsou panu Polívkovi divné. ???
Pokud jde o uchování dat, zálohovat vše jen na pevný disk je v mém případě nemožné, uchovávat několik TB na disky, by se mi pěkně prodražilo, ze začátku jsem něco takového zkoušel, ale pak člověku nezbyde nic jiného něž zálohovat na DVD, pokud se zvolí dobré a kvalitní palírnu a médium, vypaluje co nejpomaleji, nezaplní je naplno, ale jen tak asi 4,35 GB a uchovává je při stálé teplotě, suchu a hlavně ve tmě! ideální je např. peněženka ve skříni :­-­), pak riziko minimalizuje! Takže pane Štěpánek nechat data na disku a modlit se, aby neodešel může jen člověk, co celý den ­"běhá­" a pak až se ­"to­" jednou stane, se může smát jen vlastní hlouposti!
Pokud jde o moji dlouhodobější zkušenost, pár desítek tisíc vypálených médií metodou pokus omyl, jsem se dopracoval k 99% jistotě , ale vy máte vždy pravdu že ???
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 26.12.200520:29
Podezřelé? Nechápu co by mělo být na výsledcích počítače Cult­-X1 podezřelé a už vůbec to, co vás tolik zaráží. Podívejte se pozorně o jaké testy, na které narážíte, se jedná ­(dost závislé na výpočetním výkonu procesoru ­- obzvlástě Comanche 4, který tím je doslova proslulý­) a hlavně při jakém nastavení byly spouštěny ­- nízké rozlišení ­(v případě C4 ­- 800x600, v případě UT03 ­- 1024x768­). Proto jsou výsledky počítače Cult­-X1 takové jaké jsou a není na nich nic, nad čím by bylo nutné se pozastavovat. Například náročnost na výkon procesoru u testu UT03­-Deathmatch naznačují i výsledky všech počítačů s procesorem P4 630, které jsou +­/­- srovnatelné, přestože jsou počítače vybavené naprosto odlišnými grafickými kartami ­(HAL3000 má v tomto případě logicky mírně navrch díky automatickému přetaktování procesoru­). I ostatní výsledky v rámci tohoto testu jsou seřazené podle výkonu CPU.
Odpovědět0  0
Petr Sýkora | 5.1.200618:07
Jestli vám p. Polívka není nic divného, prosím, vaše věc, nebudu se hádat, nestojí mě to za to :­-­) namátkově ­(není to GPU, ale jako příklad stačí!­) test 3DMark 03 CPU ­- Cult­-X1 je s CPU 3200+ před zajímavou sestavou s CPU 3500+ pořád je to v pořádku, že??? Nedivím se, že hájíte svoji rutijní práci, mě by také docela otravovalo šťárat se v blbě složených bednách a poté číst od nějakého Sýkory :­-­) , že jsem to odflákl... Mě je to jasné, vám též, tak co jsi budem povídat, že... Pokud bych měl hodnotit článek jako ve škole, tak: Snaha 1­-, Popis 1, Přínos 5, Zpracování 3, = celkově 3 ­- dobrý.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 5.1.200618:24
3DMark03­/test CPU je tedy vážně směrodatný... to klobouk dolů, pane Sýkora. Pokud máte nějaké opodstatněné připomínky, sem s nimi... avšak na takovéto pruzení nemám náladu a ani čas se jím zabývat ­(jak se do lesa volá... ;­-­))
Odpovědět0  0
Xhonza (78) | 27.12.20059:50
na to jsem úplný pako. Zálohuji málo. Zda mám kvalitní palírnu nevím loni jsem koupil Teac. Bezradnost na mne ale přichází, mám­-li vybrat konkrétní medium. Nevím, prosím poraďte jaká media kupovat. Z mého příštího nákupu:
DVD+R Verbatim 4,7GB­/120min. 16x bez obalu á 11 Kč.
DVD­-R Verbatim 4,7GB­/120min. 16x bez obalu á 11 Kč.

DVD+RW Verbatim 4,7GB­/120min. 4x á 26 Kč
DVD­-RW Verbatim 4,7GB­/120min. 4x, á 33,50 Kč
Která + nebo ­- ? A nebo zcela něco jiného? Na jaká konkrétní média prosím zálohujete?

Díky honza
Odpovědět0  0
Petr Sýkora | 5.1.200618:53
Takto jednoznačne vám Honzo nemůžu odpovědět, nevím jaký model mechaniky máte ­(tím myslím označení­) a jak dlouho chcete data uchovat ­(rok, dva, deset ???­)
Z výše uvedených médií bych věřil DVD+R i DVD­-R a DVD+RW, ale pozor si dejte pokud se jedná o Verbatim printable média! = ­(zmetky­). Já ani nikdo jiný, vám nedá záruku životnosti větší než 3 roky, protože DVD co si koupíte dnes v obchodě nejsou tak staré = vše jsou pouze dohady a odhady :­-­) ,ale vím s 99,9% jistotou, které vám vydrží 3 a víc let a které naopak nevydrží. Pokud bych se zde rozepsal, bylo by to na dlouho a myslím, že sem to nepatří.
Odpovědět0  0
Xhonza (78) | 21.12.200513:30
U zdrojů se hodnotitelé převážně zabývají specifikacemi ATX a hodnotami větvi +12V.

Je dobré se také zabývat:
1. Stupněm účinnosti zdrojů – ty se dnes pohybuji v rozmezí cca 50 až 90%, mohou dosahovat i vyšších hodnot, srdcem spínacího obvodu je spínací výkonový tranzistor. Ten pracuje jako prostý spínač a ve stavu zapnuto nebo vypnuto nemá prakticky žádné ztráty. Pokud je dostatečně rychlý, tak jej ani ten přechod z obou stavu nezatěžuje, prochází jím veliký proud, může být malý a přitom studený.

2. Power Factor Correction ­(PFC­) – velkým nedostatkem spínacích síťových zdrojů je odběr proudu na vstupu je formě krátkých impulsů. Tyto nelineární proudy zesílené indukcí a kapacitou způsobují zkreslení a deformace sinusového kmitání na vstupu. Navíc výrazně vzrůstá podíl nežádoucích vyšších harmonických složek napětí, které způsobují elektromagnetické rušivé vlivy. Důsledkem bývá rušení v síti, ovlivňování televizního či telefonních signálu. Aby se omezily tyto vlivy bývají síťové zdroje vybaveny pasivním PFC, nebo ještě lépe aktivním PFC.

3. Ochranné funkce síťových zdrojů – z důvodu bezpečného provozu bývají zdroje vybaveny celou řadou ochranných zapojení, která v případě nouze síťový zdroj deaktivují. K důležitým patří omezení proudu v každé větví, k nim počítáme i el. zkrat. Dále např. ochrana proti přepětí, nebo přehřátí. K ochranným funkcím se počítá i vybavení, které rozezná nevyužité vstupy a vypíná je do doby zatížení.

4. Síťové zdroje a el. výkon – při výpočtu potřebného elektrického výkonu by síťový zdroj neměl být poddimenzovaný, ani předimenzovaný, jen tak zaručuje optimální funkci.

Doufám, že výrobci budou i správně volit síťové zdroje, tu vyšší cenu compu lze odůvodnit přínosy i touto reklamou, která by měla zvýšit odbyt. Hodnotitelé by mohli vyhlašovat i vítěze „Green comp“. :­-­)
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 21.12.200510:07
Gratuluji autorovi, závěrečným zhodnocením se vytáhl!
Velice diplomaticky a přehledně zhodnotil předchozí testy a poukázal na ­"neférovost­" některých výrobců.
Právě u této části jsem napjatě očekával, jak se s tím popere a musím uznat, že na jedničku!

Jen víc takto provedených recenzí­/testů!
Odpovědět0  0
OBR | 21.12.20059:10
V casti procesor, v tabulce maji Athlony 3000+ a 3200+ frekvence chybne, u obou je 2200Mhz!
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 21.12.200518:13
Díky za upozornění, opraveno.
Odpovědět0  0
bzzz | 20.12.200518:30
... jenom:
1. Proč je použití disku 80GB podprůměrné, když znám spoustu lidiček včetně mě, kteří mají disk 80GB ani ne z poloviny zaplněn. To si autor myslí, že každý archivuje GB zbytečných dat ­/koupené nebo pirátsky stažené hry, hudbu, filmy­/?
2. Pokud chci PC na hry tak s lepšími herními výsledky než na posledních 3 místech lze postavit PC na Sempronu 754 v ceně 12­-14 tisíc s DPH.
3. Provedl někdo testování PC třeba A64 ­/soc939­/ a A64 nebo Sempron 64 ­/soc754­/ na stejné frekvenci + stejné paměti,grafika, disk, zdroj ... , aby byl vidět výkonostní rozdíl ­- zda odpovídá nárůstu ceny ­/CPU, deska, paměti­/?
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 20.12.200520:34
Jen bych chtel rict, ze na disku nemam zadnou hru a filmu jen opravdu par ­(ani nevim jestli dva nebo tri­), ale rict, ze ti co maji velke disky automaticky kopiruji hudbu filmy nebo hry je trochu zcestne.
Za jeden rok mam okolo 25­-30GB fotek. Kdyz neco hledam, tak se mi nechce neustale prehrabovat v hrabici DVD, nemluve o tom, ze jim stale neverim, takze i kdyz mam vse vypalene ­(ve dvou kopiich­), tak stale mam vsechny fotky na disku, takze 200GB disk je tak akorat.
PS: jsem vyjimka, ale nechci aby nekdo automaticky psal, ze lidi s velkym diskem musi krast nebo kopirovat.
Odpovědět0  0
bzzz | 20.12.200522:51
Pane Štěpánek,
když tak mluvím s mladými zájemci o nové PC, tak vzhledem k svému mládí nediplomaticky mluví o větším disku pro hudbu, filmy a hry. Odkud to berou mě vůbec nezajímá. Vaše a Patrikovo používání PC je jaké je ­- jste profíci, já Vám to neberu ­- mě zase neberte to moje, kdy disk přes 100GB je pro mne a spoustu lidí co znám zbytečný.
Spíš jsem očekával odpověď redaktora ­- profika přes HW na část 2 a 3.
Odpovědět0  0
ne-e (53) | 21.12.200510:32
No, já nevím...ale kamarád tomu taky nerozumí a kupoval si teď nový disk s tím, že jelikož má novou kameru tak chce si natočené ­"filmíky­" upravit a vypálit na DVD ­(i s menu­) aby se na ně u nich doma mohla rodina dívat a mít je v domácím archávu. Vím že jezdí často na dovolenou a cestují takže toho mají opravdu dost. Nakonec si koupil 80GB disk s tím že mu to na danou práci s daným souborem dat stačí. Jeho rozhodnutí jsem nechápal z důvodů místa, rychlosti, ceny apd. Ale nenechal se přesvěčit. Co se budoucnosti týče tak nás čeká HD DVD s opravdu velkým množství dat. Nehledě na to že při běžném přehrávání filmů si je zásadně kopíruju na disk jelikož při čtení z CD­/DVD ... co se týče vypalovaných ­(u CD i originály­) vznikají hrozné zvukové deformace a kousání a sekání, nehledě na hučení CD­/DVD romky.
Odpovědět0  0
zaasek | 14.1.200612:20
Prosím Tě, vážně nechápu Tvé zaujetí malými disky....neznám z mého okolí nikoho, kdo by dlouhodobě vydržel mít disk zaplněný pouze z půlky....prober se a začni řešit rozumné věci! Každý normální uživatel PC Ti potvrdí, že neexistuje disk, který by byl dostatečně
velký...
Odpovědět0  0
sta@volny.cz | 21.12.20058:38
No nevim ale pokud nekdo ­"neveri­" DVD mediim ci CD­-R medim a veri vic HDD co se tyce ulozeni dat tak pro mne skutecne slovo ­"recenzent profesional­" dostava trochu jasnejsi vyznam.Media DVD ci DVD­-RW a i CD­-R­/RW jsou samozrejme mnohem spolehlivejsi nez HDD.Ale clovek se musi naucit pouzivat overene vyrobce jako je Verbatim ci TDk a beru ze pokud vzal doruky Gigamaster,Multidisc ci Tesco media ze jim neveri.Ale zase bych predpokladal ze clovek co recenzuje se v teto oblasti trochu vyzna ci se popta.Ale verit na zalohu dat hardiskum ktere sou nejporuchovejsi cast kompu muze jen blazen.Beru fotky na HDD a zalohu na mediich.Ale HDD lehne spolehlive mnohem driv nez medium.Tot vse folks see you later.
Odpovědět0  0
Patrik Steiner (31) | 21.12.20058:52
znam 2 lidi, kteri maji HDD neco jako zalozni medium. Maji klasicky disk + druhy, ktery zapoji jen v pripade potreby nahrat nove data a zas ho rychle vypoji a ulozi do supliku ve skrini
+ antistaticky obal. Pak vedou jeste klasicke zalohy na CD­/DVD a to nemaji zas tak dulezita data, jen si na to potrpi ;)
Odpovědět0  0
rja73 (78) | 21.12.20059:48
To ale asi nebude pripad bezneho uzivatele kupujiciho si recenzovanou sestavu, ze?
Odpovědět0  0
Patrik Steiner (31) | 21.12.200512:54
Bylo to trosku OT, priznavam :­) treba to nekomu dalo inspiraci, jak nove zalohovat data ;)
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 21.12.20059:46
Jeste nikdy jsi neprisel o DVD? A to o recenzentovi profesionalovi jste si mohl nechat od cesty. Zde jde ciste o praktickou vec a je videt, ze nemate zadnou delsi zkusenost..
Odpovědět0  0
sta@volny.cz | 21.12.200513:32
Ano nemam zcela jiste delsi zkusenosti.S PC pracuji a v oboru IT od roku 1990,moje prvni medium HP­(bylo pribaleno k vypalovacce HP 4020i­) mam dodnes vcetne vsech dat na nem perfektne citelne od roku 1992.DVD medium mam nejstarsi tak kolem 5let.Prohledl sem a i kdyz sem si myslel ze to je docela dlouha doba na provereni spolehlivosti asi je to moc kratke.Pevne verim ze Vase zkusenosti sou mnohem delsi nez moje a od ted mohu s klidem prohlasit ze tomu vazne nerozumim.Klanim se a v prach obracim pane.PS:pro ostatni, pravdepodobnost ze kvalitni medium odejde do vecnych lovist do 10let je miziva.Pravdepodobnost ze HDD byt jen zapojovany jednou za cas klekne do te doby je prakticky jista.Kdo se v HW pohybuje vi to moc dobre.Kdo ne jako nekteri recenzenti holt stale mysli ze HDD je nejspolehlivjsi zaloha.
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 21.12.200516:59
Konecne jsem se poradne zasmal....cely den beham, tak aspon toto pobavi :)
Odpovědět0  0
Miko | 23.12.200510:22
taky jsem kdysi četl o trvanlivosti ­"100let­" apod. ptákoviny a chviličku tomu i věřil... než čas ukázal ;)
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 21.12.20059:52
Ve vašem případě doporučuji nastudovat danou tématiku, pak nebudete psát takové ­"bludy­".
Odpovědět0  0
Patrik Steiner (31) | 20.12.200522:08
­"Proč je použití disku 80GB podprůměrné, když znám spoustu lidiček včetně mě, kteří mají disk 80GB ani ne z poloviny zaplněn.­" jak bylo napsano v podrobne recenzi, tak pocitac byl prezentovan jako multimedialni se sirokou podporou pro strih DV videa ­(Pinnacle Studio + FW radic­). Uz jste nekdy zkousel grabovat­/nahravat digitalni zaznam v nekomprimovane podobe nebo zachytavat video z TV karty ? To jsou radove desitky GB a to pak nemluvim o dodatecne uprave, kdy se prakticky velikost nahravky muze zdvojnasobit + dalsi kapacita pro prevod napr. do XviDu 2­-pass.
Co se tyce kapacity na hry...v posledni dobe se hry siri kvantitativne a ne kvalitativne...nez aby vyvojar optimalizovat kod ­(stoji to nemale penize a cas­), tak radeji necha plnou instalaci v radove velikosti DVD.Pote si nainstalujete par her a hned mate pulku disku nacpaneho a tak by se dalo pokracovat dal a dal..myslim ze u disku bude vzdy platit ­"cim vice, tim lepe­" :)
Odpovědět0  0
Cz3rW | 7.1.200618:37
Nejdriv k bodu 2. Je to tak jak rikas, sam mam PC­(jenom skrin­) asi tak za 17 000.­- a hry si zahraju vsechny uplne v klidu. Mam konkretne Sempron­(sc754­)2500+@3100+, 768MB RAM, GF6600GT­(AGP­), SB Live 24bit a nestezuju si. Pak k bodu 3. S Athlonem 64 jsem nesrovnaval, ale srovnaval jsem s touhle sestavou: P4 3,0GHz 2MB L2, 512MB RAM, GF6600GT­(PCIe­). Testoval jsem jenom Doom3­(jinou hru jsem nemel na tom druhym PC k dispozici­), ovladace tam byly trosku starsi, ale to si myslim ze se nepodepsalo na tom rozdilu , jeste navic jsem z toho svyho PC vyndal tech 256MB RAM, aby to bylo teda fer. Nastaveni bylo v tom Doomovi: High detail, 1024*768, advanced options all on, 2*AA­/NOAF. No a vysledek byl vic nez zajimavej, obe dve PC meli v timedemu1 stejnej vysledek, asi tak kolem 50fps. Docela LOL ne??? Procak cca za 2k porazi procak 3*drazsi. Takze na hry Intel nebrat.
Odpovědět0  0
lBakYl | 20.12.200517:26
Dobry den,
rad bych vyjadril autorovi clanku sve diky k cele teto soustave testu. Nejsem si sice jisty, kolik beznych lidi, co si kupuji jiz sestavene pocitace sem zavita, ale je to urcite velmi dobre pro porovnani serioznosti a kvality sluzeb jednotlivych prodejcu. Nechci hodnotit pristup firmy k pocitaci HAL3000, ale musim priznat, ze uz na zacatku recenzi me napadlo, ze by se neco takoveho mohlo stat, at uz za tim stoji cokoliv. Podle me si o to ale autor vylozene rika ­- lepsi by bylo si ­"odchytit­" sestavu z nabidky jakozto radovy zakaznik a pak hodnotit ­- takhle, kdyz firmy vi, ze sestavy budou testovane, neni nic lehciho nez si s tim trochu ­"pohrat­" nebo dodat ponekud lepsi dily. Opravdu nevim, co si o tom myslet.

Kazdopadne, diky moc za pekny prehled a pokud by to slo, tak prosim priste o neco driv ­- precejenom lide, kteri by si podle toho vybirali, by jiste uvitali to mit na Vanoce trochu s predstihem ­(dnes je 20.12.05­). Je sice pravda, ze prvni recenzovane sestavy vysly pred vicero dny, ale zaver je dulezity take.

Hodne zdaru s dalsimi recenzemi,
Jan Bakalar.
Odpovědět0  0
PM HAL3000 | 20.12.200515:17
Reaguji na vyhodnocení testu, kde bylo uvedeno, že počítač HAL3000 není možné navolit v konfigurátoru firmy 100mega. Počítače HAL3000 stavíme zákazníkům dle jejich přání a PC v našem konfigurátoru jsou pouze doporučené konfigurace. To znamená, že tento počítač jsme schopni zákazníkovi kdykoli postavit ­(všechny komponenty jsou z naší standartní nabídky­).
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 20.12.200515:33
Nic takového v tomto článku uvedeno není. Je tam zmíněno, že v době publikace článku o počítači HAL3000 iPlatinum vaše konfigurátory ­(ať už v online či offline podobě­) nedisponovaly pro počítač řady HAL3000 iPlatinum všemi komponenty, které stroj zaslaný do našeho testu obsahoval ­- tedy nebylo možné si tuto konfiguraci navolit. To se změnilo až několik dní poté. Nyní to už tedy možné je. Podmínky pro přijetí počítačů do testu však byly jasné ­- a to je to, oč tu běží.
Odpovědět0  0
Nightfever | 21.12.200512:24
Mě by jen zajímalo, jak zkoumali i ostatní než jen ten první, např. Losan Computer mají na stránkách sestavy ­"Basic, Klasik, Expert, Profi, Star a Top­" žádný ­"XMAS DREAM 2005­" není, takže je to asi taky jen jejich ­"vánoční sen­" ti první maj aspoň tu řadu v nabídce, když už ne hned komponenty..
Odpovědět0  0
qwerasdf | 20.12.200516:08
Typicky cesky obchodnik. Misto toho, aby ­"stahnul ocas­" a omluvil se, tak se jeste vymlouva. Tenhle web ctou vetsinou lide s nejakym vzdelanim ve vypocetni technice a vetsinou se uzivatele techto lidi ptaji na dobrou radu, kde a co nakoupit. Jedno mate jiste, k Vam je neposlu ..
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.